SSC levererade innovativ och kostnadsbesparande panellösning till prisbelönta Tele2 Arena

SSC levererade innovativ och kostnadsbesparande panellösning till prisbelönta Tele2 Arena 1

– Det har handlat om ett givande samarbete där vi och SSC bollade olika idéer. Lösningen kapade betydande tid och kostnader”, säger Olof Larde, inköpare hos Peab Sverige AB, huvudentreprenör vid Tele2 Arena-bygget.

Från början var foajéväggarna tänkta att bekläs med enskilda triangulära ribbor mot brandbeständiga mineritskivor. Något som skulle ha inneburit ett mycket tidsödande montage av totalt 384 000 löpmeter ribbor.

– Därför föreslog vi istället en lösning med en massiv, brandimpregnerad panel hyvlad i samma profil. Men som både förenklade logistiken och förkortade montagetiden väsentligt, säger Bo Nyström, säljare och senior advisor på SSC.

Som viktig del av förklaringen till den lyckade lösningen hänvisar Peabs Olof Larde till SSC:s erfarenhet och kompetens.

– Vi har samarbetat i åtskilliga projekt under årens lopp och har ett bra ömsesidigt förtroende. SSC har stor erfarenhet av komplicerade produkter. När nya lösningar behövs har de fördelen att både kunna utveckla helt nytt eller vidareutveckla en befintlig produkt, säger Olof Larde.

– I vår konkurrensutsatta bransch gäller det att lika mycket förtjäna som vårda förtroenden. Genom att göra det fortsätter vi att utvecklas som objektspecialist. Dessutom ger det oss chansen att få bidra i så stora och unika projekt som Tele2 Arena, vilket givetvis inspirerar, säger SSC:s Bo Nyström.

Till arenan levererade och monterade SSC även alla trädörrar och pentryn.

För mer information, kontakta:

Bo Nyström
bo.nystrom@sscgroup.se
Direkt 0910-72 59 19
Mobil 070- 345 58 48

 

9da22ad5e7c932b6_org_webb