SSC levererar unika kulturupplevelser

– Det känns onekligen som vi fått lite av ensamrätt på sådana här projekt, säger Peter Forsséll, VD på SSC. Dessutom är inget det andra likt, så det handlar verkligen om unika kulturupplevelser som vi förstärker med våra produkter och vår kompetens. Gemensamt för kulturanläggningarna är att de ritats av berömda och excentriska arkitekter med långtgående visioner, vilket också gör lösningarna speciella. Bakom Uppsala Konsert- och Kongresshus står den kände danske arkitekten Henning Larsen, bakom Kulturens Hus arkitektbyrån Tirsén & Aili. Och i både Luleås och Uppsalas fall handlar det om tekniskt avancerade inredningsuppdrag. – Det krävs helt klart både…

– Det känns onekligen som vi fått lite av ensamrätt på sådana här projekt, säger Peter Forsséll, VD på SSC. Dessutom är inget det andra likt, så det handlar verkligen om unika kulturupplevelser som vi förstärker med våra produkter och vår kompetens.

Gemensamt för kulturanläggningarna är att de ritats av berömda och excentriska arkitekter med långtgående visioner, vilket också gör lösningarna speciella. Bakom Uppsala Konsert- och Kongresshus står den kände danske arkitekten Henning Larsen, bakom Kulturens Hus arkitektbyrån Tirsén & Aili. Och i både Luleås och Uppsalas fall handlar det om tekniskt avancerade inredningsuppdrag.

– Det krävs helt klart både högre kvalitet och kompetens än vanligt i den här typen av projekt, säger Leif Lundmark, regionschef på Peab i Uppsala, generalentreprenörer för Uppsala Konsert- och Kongresshus. Därför var bl a SSCs många goda referenser viktiga för vårt val, säger Lundmark.

En viktig del av SSCs kompetens är också det helhetsansvar som man tar på sig.
– Det innebär att vi förutom att tillverka och leverera också utför montaget av våra produkter. Det vi lämnar över är en färdig produkt för njutbara och inspirerande upplevelser, avslutar Peter Forsséll.

anders@cco.se