SSC helhetsleverantör till ny kulturarena

– Projektet är ett helhetsåtagande där vi levererar och monterar allt från glaspartier, dörrar, trappor och inredningar till specialdetaljer, säger Christer Hedström, ansvarig säljare på SSC. Till avdelningen special hör bl a särskilda inklädningar i trä av tak, väggar och balkongräcken. Ännu mer special handlar det om för att styra och kontrollera akustiken i de två konsertsalarna. – Där bidrar vi bokstavligt talat med lite mer uppseendeväckande saker. Bland annat 246 stycken träluckor i taket för den grundläggande akustiken. Vi kommer dessutom att leverera 80 stycken rörliga väggpaneler som var och en kommer att kunna styras elektroniskt för att anpassa…

Bild: Tirsén & Aili Arkitekter
Bild: Tirsén & Aili Arkitekter

– Projektet är ett helhetsåtagande där vi levererar och monterar allt från glaspartier, dörrar, trappor och inredningar till specialdetaljer, säger Christer Hedström, ansvarig säljare på SSC.

Till avdelningen special hör bl a särskilda inklädningar i trä av tak, väggar och balkongräcken. Ännu mer special handlar det om för att styra och kontrollera akustiken i de två konsertsalarna.

Bild: Tirsén & Aili Arkitekter
Bild: Tirsén & Aili Arkitekter

– Där bidrar vi bokstavligt talat med lite mer uppseendeväckande saker. Bland annat 246 stycken träluckor i taket för den grundläggande akustiken. Vi kommer dessutom att leverera 80 stycken rörliga väggpaneler som var och en kommer att kunna styras elektroniskt för att anpassa akustiken till vad som framförs, t ex olika musikgenrer. Till biblioteket levererar vi väggpaneler med slitsade hål för att uppnå en ljudabsorberande, tyst miljö, säger Christer Hedström.

Speciallösningarna och omfattningen bidrar till en hög svårighetsgrad i projektet. Förutom nämnda lokaliteter kommer SSC-produkter även att finnas på plats i foajéer, kontor och artistloger.

– För kunden är det en trygghet att vi kan ta hand om allt – mätning/planering, rådgivning, tillverkning och montage. De köper helheten av oss, slipper stycka upp sina inköp och sparar därigenom tid och resurser. För oss på SSC är det här totalansvaret inspirerande och något som efterfrågas allt mer, säger Christer Hedström.

anders@cco.se