Konstprojekt på SSC Trätrappor gav mersmak

Både media och allmänheten visade stort intresse för konstnärsprojektet på SSC Trätrappor. Till invigningen kom cirka 300 personer för att beskåda skulpturen som kommer att få sin permanenta plats vid fabrikens entré. Först ska den dock ställas ut på Art Fair i Stockholm den 7-10 april. – Projektet har varit fantastiskt roligt. Alla har ställt upp till hundra procent. Att som konstnär få komma ut och arbeta på en industri är guld värt. Här har jag haft tillgång till de bästa maskinerna som finns och fått skapa en skulptur i nära samarbete med duktiga specialsnickare, säger Ragna Berlin och ger…

Både media och allmänheten visade stort intresse för konstnärsprojektet på SSC Trätrappor. Till invigningen kom cirka 300 personer för att beskåda skulpturen som kommer att få sin permanenta plats vid fabrikens entré. Först ska den dock ställas ut på Art Fair i Stockholm den 7-10 april.

– Projektet har varit fantastiskt roligt. Alla har ställt upp till hundra procent. Att som konstnär få komma ut och arbeta på en industri är guld värt. Här har jag haft tillgång till de bästa maskinerna som finns och fått skapa en skulptur i nära samarbete med duktiga specialsnickare, säger Ragna Berlin och ger en stor eloge till Jörgen Haraldsson och Joakim Granström.

Ragna Berlin är både utbildad konstnär och arkitekt. Hon arbetar med olika typer av medier; skulptur, måleri, installation och fotografi. I hennes verk finns ofta ett stort mått av humor. Genusperspektivet är också en grundstomme.
– Som arkitekt fick jag lära mig att uttrycka manliga aspekter av livet, som konstnär utgår jag från min lek som flicka, berättar Ragna Berlin.

En nyfiken attityd
Ragna Berlins arbete på SSC Trätrappor ingick som en del i Museum Anna Nordlanders projekt CAP- Cooperation for Art Production. I detta projekt arbetar museet med att utveckla samarbetsformer kring konst, genom att bjuda in en konstnär för att skapa konstverk i samarbete med ett företag i Västerbotten.
– Det har rått ett bra samarbetsklimat där SSC Trätrappor uppvisat en härligt nyfiken attityd, säger Maria Backström, projektledare vid Museum Anna Nordlander.

anders@cco.se